5 Snygga Spjälsängar Jämförda

Att köpa ett barns första spjälsäng är en stor och viktig investering för barnets föräldrar. Och inte konstigt med alla funktioner som sängen behöver ha för att fungera så bra som möjligt. Vi kan räkna ned stegen i tre viktiga steg. 

Det viktigaste är givetvis att ditt barn eller rättare sagt din bebis ska kunna sova riktigt gott i sängen. Sedan är det härligt att ha en hel del funktioner som till exempel dropside och höj och sänktbart botten så att du som förälder inte behöver anstränga ryggen när du lyfter upp barnet. 

Och när barnet har vuxit upp kan det vara härligt att kunna ta bort sidan av spjälsängen och förvandla den till en härlig barnsäng. Sist men inte minst är givetvis designen på spjälsängen viktig, den ska vara snygg och ha rätt storlek bör barnkammaren. 

Faktorer att tänka på när du köper spjälsängen

Giftfria material

Dagens moderna spjälsängar är designade för att vara snygga och billiga att tillverka, men inte alla sängar är byggda i ett bra material. Vissa målarfärger som används för att måla barnsängarna kan innehålla material som inte rekommenderas här i Sverige. Börja med att leta efter spjälsängar tillverkade med 100% massivt trä och giftfri finish.

Spjälsäng som kan omvandlas till barnsäng

Spädbarn växer snabbt och kommer inom kort växa ut ur sin lilla spjälsäng innan de hunnit fylla två år. För att spara en slant under barnets första år, överväg en spjälsäng som kan enkelt omvandlas till en vanlig barnsäng. Dessa sängar brukar inkluderar en skena för barnsängen och andra material för att enkelt förvandla spjälsängen på ett säkert sätt. De säljs ofta separat som ytterligare alternativ till barnsängen men är mycket billigare än att köpa en helt ny säng och är bättre för miljön.

Extra förvaring

Extra förvaring i spjälsängen är något som alltid kommer väl till hands. Vissa babysängar har extra utrymme för att förvara barnets sänglakan, madrassdynor eller till och med leksaker. Du kan även hitta förvaringslådor under sängen. Andra sängar inkluderar ett skötesbord med inbyggda hyllor för att även kunna byta blöjor till exempel.

Här har vi jämfört spjälsängar

Spjälsäng Royal

Kungligt söt spjälsäng i en varm grå kulör med stiliserad silverfärgad krona målad vid huvudgaveln. Sängen har höj- och sänkbar botten i tre lägen. 

Troll spjälsäng Royal har populär design inspirerad av Svenska kungahusets prinsessa Estelle. Utmed den höga, vackra sänggaveln är en stiliserad krona målad för hand. Väljer du en grå kulör är kronan målad i en reflekterande silverfärg. 

Beroende på hur ljuset faller skiftar kronans färg likt en magisk detalj. Sängen, som passar varje barnkammare, har höj och sänkbar botten i tre lägen. Madrass ingår ej. Juniorsida finns att köpa separat.

Done By Deer Powder

Sängen har en stilren dansk design som passar perfekt till det moderna barnrummet. Sängen har två justerbara höjdinställningar: Börja använda sängen med en upphöjd botten och höga sidor. 

Senare när barnet växer, kan du sätta botten i en lägre position. När barnet har vuxit ur sängen, kan du förvandla sängen till en mysig liten soffa. Obs! Det finns en långsida att köpa som passar till sängen. 

Perfekt för mindre barn som fortfarande är i behov av skydd för att inte ramla ur sängen men som ändå är tillräckligt stora för att kunna gå och själva kliva ur sängen.

Lukas Trollsäng

Lukas spjälsäng är en solid och stadig säng i modern design. Mjukt rundade hörn och runda spjälor gör sängen extra snygg. 

Sängens botten går att justera i tre olika lägen. Trolls spjälsängar uppfyller både de svenska och amerikanska möbelkraven. Till spjälsängen kan man komplettera med Lukas skötbord för att göra barnrummet mer komplett.

Lux Dropside

Spjälsäng Lux med dropside från Troll. Alla Troll sängar har 3 olika madrasslägen och i denna modell finns även dropside – allt för att göra det bekvämligare för både barnet och föräldrarna. Troll möbler är gjorda för att klara av både de europeiska och amerikanska standarderna och testas i flertal testinstitut.

Babysäng Babybjörn

När ditt barn sover gott gör du det också. Babybjörn babysäng är en perfekt första säng för din bebis. Sängen har tagits fram i samråd med säkerhetsexperter och har sidor i mjukt meshtyg som ger god luftcirkulation. 

Den specialsydda madrassen sitter ihop med sängens sidor, vilket gör att din bebis varken kan fastna mellan några spjälor eller mellan madrass och sängsida. På så sätt sover din bebis både svalt och tryggt. 

Madrassen kan justeras i två höjdlägen så att du kan använda den från att din bebis är nyfödd och ända upp till 2 år. Den nätta, skandinaviska designen gör att sängen smälter in i det moderna hemmet.

Fortfarande osäker på vilken modell du ska köpa?

Kolla in denna videon för mer information

Leave a Comment